LANG LANG, HANNU LINTU & RSO
1.9.2016

LANG LANG, HANNU LINTU & RSO
1.9.2016

Tokaluokkalaisten taideretki

Jo perinteinen Tokaluokkalaisten taideretki tulee jälleen!

Helsingin juhlaviikot kutsuu yhteistyössä Opetusviraston, Nykytaiteen museo Kiasman, Musiikkitalon ja Aalto ARTSin opiskelijoiden kanssa kaikki toisen kouluvuotensa syksyllä 2015 aloittavat Helsingin kaupungin koulujen oppilaat opettajineen Taideretkelle keskiviikkona 26.8.2015. Retkellä päästään tutustumaan kuvataiteen ja musiikin kiehtovaan maailmaan ja tekemään taidetta myös itse. Tavoitteenamme on tarjota elämys, joka pysyy niin koululaisten, opettajien kuin vanhempienkin mielissä pitkään ja rohkaisee kulttuurin pariin myös jatkossa.

Taideretki (c) Petri Krook

Taideretken teemana on tällä kertaa hyönteisten maailma. Tapahtumapäivä käynnistyy Musiikkitalon pihassa Kiasman ja Aalto ARTSin taidepajalla. Pajassa luodaan tarroilla erilaisille ötököille lento- ja kulkureitit kalvoille, jotka kootaan lopuksi yhteiseksi teokseksi Kiasman päätyseinään kaikkien ihailtavaksi. Tämän jälkeen Musiikkitalossa on vuorossa kiinalaisen Hong Kong Chinese Orchestran konsertti, jossa kuullaan kiinalaisilla perinnesoittimilla soitettuna jännittävä hyönteissinfonia.

Ilmoittautuminen Taideretkelle on jo päättynyt. Mukaan mahtuu yhteensä noin 4000 retkeläistä, ja näille kouluille vahvistetaan osallistuminen toukokuussa. Myös Taideretkeen liittyvät ennakkomateriaalit lähetetään toukokuussa, jolloin ne myös ladataan näille sivuille kaikkien iloksi.

Taideretki (c) Petri Krook

Yhteistyössä:
Opetusvirasto, Nykytaiteen museo Kiasma, Musiikkitalo, Aalto ARTS